Sätt ugnen på 225grader.
Ta ut smördegen en stund innan den ska genomarbetas.
Rulla ut och pensla smördegen med ägg.
Blanda ost, salt och timjan och över degen.
Skär 1,5 cm remsor och tvinna till runda pinnar.
Bre därefter försiktigt ner resten av fyllningen på sidorna som inte fått fyllning på sig. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Pensla brödet med kallt vatten och strö över timjan och vitlökspulver. Timjan (torkad). Skär degen i 4 delar och platta ut varje degbit i en långpanna/bleck klädd med bakplåtspapper. 2cm breda längder med en degskrapa
Jag tänkte tipsa om ett urgott recept med denna rotfrukt - Sötpotatisen. Flingsalt, nymalen svartpeppar, fetaost och några kvistar timjan till på toppen
Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Skär små snitt i skinnet här och där stoppa in skalad krossad vitlök och rejäla kvistar av timjan under skinnet
Klipp bort ryggbenet på kycklingen med en kraftig sax. Skär små snitt i skinnet här och där, stoppa in skalad krossad vitlök och rejäla kvistar av timjan under skinnet
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Toppa med färsk timjan. Krydda laxfiléerna med örtsalt och peppar. Servera med couscous och sallad. En mycket god fiskrätt med många smaker♥Du behöver4 portioner4 laxfiléerÖrtsaltPeppar1 burk philadelphia vitlök och örter1 kruka färsk timjan. In med laxfiléerna i ugnen i 20 minuter. 1 kruka färsk timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.