Servera ostkakan ljummen med hjortronsylt och vispad grädde. 1500 g KESO® cottagecheese ekologisk naturell. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 ägg 2 msk strösocker ½ dl vetemjöl 500 g KESO® cottagecheese ekologisk naturell 3 dl Arla® ekologisk vispgrädde 1 dl hackad mandel 2 hackade bittermandlar 2 dl hjortronsylt 2 dl Arla® ekologisk vispgräddeGör så här Sätt ugnen på 175°
Servera ostkakan ljummen med sylt och vispad grädde. Gjorde en enkel ostkaka. Lite fusk att använda keso istället för löpe men det går snabbare när man är sugen på ostkaka
Det blev ostkaka som dessert (inte middag som på Greveholm) en helt vanlig torsdag, haha, och det är verkligen något som är lättlagat och ljummen med lättvispad grädde och sylt på funkar ostkaka som en god dessert
Jag valde dock att toppa med några hackade mandlar vid servering, då jag inte har någon allergi. Igår svängde jag ihop en ostkaka efter efterfrågan från sambon
Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. 1250 g cottagecheese Typ Keso. 1Gör sylten under tiden genom att koka tranbären med vatten, sötning och vaniljpulver. 1Servera ostkakanmed tranbärssylten och vispad grädde
Kvarg kan användas i ostkaka, i matlagning, såser, i bakning och som smörgåspålägg. Nu ska jag försöka lösa den stora gåtan och tipsa om vad du kan äta tillsammans med kvargen