1. Rör smör och socker smidigt. Blanda i mjölet till en deg och till sist ägget. Överarbeta inte degen. Låt vila svalt i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och stansa hjärtformade kakor (eller någon annan form om man föredrar det). Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna innan du brer på fyllningen.
4. Vispa ihop smör, nougat och florsocker ordentligt. Rör sedan ner rice krispies-krosset. Du krossar dem enklast antingen i en mortel eller så lägger du dem i en platspåse och pressar sönder dem. De ska inte vara helt pulveriserade. Fördela på kakorna och bred ut jämnt och snyggt.
5. Värm chokladen över vattenbad på låg värme.
6. Doppa kakorna och ställ kallt allt stelna. Under tiden smälter du ner den vita chokladen i den överblivna mjölkchokladen. Dekorera sedan med den ljusare chokladen och strössel.
Så idag var det dags att göra en sats till med dessa godbitar. Klicka upp små bitar med hjälp av två teskedar på ett bakplåtspapper eller i små pappersformar
Häll smeten i en form med avtagbar botten. Vänd ner rice crisp och fördela över kakan. Smält chokladen till toppingen över vattenbad tillsammans med smör och sirap
När vi har kalas brukar vi alltid göra rice crisptårtan - kan du göra något med den. "Se det mer som ett gardenparty, vi vill tona ner det här med bröllop lite
Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten) ta av skålen från värmen
D ja jag e jätte nöjd med mina klappar. Jag med. 6 dl Rice crisp. Häll ut smeten i en ugnsfast form 25x35 och platta ut med lätt fuktade händer. 6 dl Rice crisp
flingsalt att toppa knäcket med. There are many different recipes for crisp breads, and what they all have in common is that they are incredibly good and addictive
Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.