Nougathjärtan med crisp
Helena Toftling
Helena Toftling

Nougathjärtan med crisp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 250 g nougat
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 dl krossade rice krispies

Beskrivning

    1. Rör smör och socker smidigt. Blanda i mjölet till en deg och till sist ägget. Överarbeta inte degen. Låt vila svalt i 30 minuter.

    2. Sätt ugnen på 175 grader.

    3. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och stansa hjärtformade kakor (eller någon annan form om man föredrar det). Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna innan du brer på fyllningen.

    4. Vispa ihop smör, nougat och florsocker ordentligt. Rör sedan ner rice krispies-krosset. Du krossar dem enklast antingen i en mortel eller så lägger du dem i en platspåse och pressar sönder dem. De ska inte vara helt pulveriserade. Fördela på kakorna och bred ut jämnt och snyggt.

    5. Värm chokladen över vattenbad på låg värme.

    6. Doppa kakorna och ställ kallt allt stelna. Under tiden smälter du ner den vita chokladen i den överblivna mjölkchokladen. Dekorera sedan med den ljusare chokladen och strössel.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.