Nougat fikon recept

Kladdkaka med nougatganache

Kladdkaka med nougatganache

Vi började med att grilla korv som vi åt med bröd, senap, ketchup och rostad lök smaksatt med curry och fikon
Oemotståndliga Fikonkulor

Oemotståndliga Fikonkulor

Skär mandelmassan och nougaten i mindre bitar och lägg i matberedaren tillsammans med fikonen (alla, eller så många som önskas)

Hela listan, 21 nya KRAV-märkta glassar

• Glasspinne Vit Nougat med chokladöverdrag. 7 dl havgregryn 1 dl solrosfrön 1/2 dl hela linfrön 1 msk kanel 1/2 msk malen kardemumma 1 dl vatten 3 msk rapsolja 1-2 msk flytande honung 2 dl cashewnötter 2 dl mandel 1 dl paranötter 1 tsk kanel 1 dl kokosflingor 2 dl hackad torkad frukt t ex aprikoser och fikon Sätt på […]
Julbrunch 2013

Julbrunch 2013

Fransk nougat. Smörstekt (hembakad) brioche med anklevertpaté, balsamicosirap och fikon - Favorit i repris

Stort test: Här är den bästa julölen

Smak också av apelsin och nougat. Kopparfärgat måltidsöl med inslag av vörtbörd, farinsocker, torkade fikon och lite apelsinskal som friskar upp
Välfylld marsipanlimpa

Välfylld marsipanlimpa

Kavla på samma sätt ut nougaten men till lite mindre format. Hacka fikonen och fördela dem ovanpå. Lägg nougaten ovanpå mandelmassan
Glöggbrunch 2012

Glöggbrunch 2012

Fransk nougat. Smörstekt (hembakad) brioche med ankleverterrin, balsamicosirap och fikon. Tredje advent förra året bjöd jag in mina 10 närmaste vänner på glöggbrunch
Chokladkräm med nötter och fikon

Chokladkräm med nötter och fikon

Chokladkräm med nötter och fikon4 portioner 100 g ljus choklad50 g mörk choklad (64%)1,5 dl gräddfil2 msk hasselnötter1 krm olja2 krm salt0,5 tsk strösocker2 torkade fikon2 msk torkade tranbär40 g nougat Gör så härDela all choklad i mindre bitar och smält i ett vattenbadTillsätt gräddfilBlanda och häll krämen i portionsskålar/glasStäll in i kylenRosta nötterna i en torr stekpannaHäll över olja, salt och sockerLåt sockret karamelliseras och nötterna svalna på ett bakplåtspapper ToppingHackade nötter, frukt och nougatToppa krämen med nöt- och frukthacket  4 portioner. 2 torkade fikon. 40 g nougat
Bourbon: Angel's Envy

Bourbon: Angel's Envy

Avslutningen är eldig och lång, lite nötig med apelsin och nougat i eftertonerna. I glaset finner vi en ljust orange / brozefärgad vätska som direkt avger stora aromer av majs, honung, blött trä och färsk frukt som fikon och apelsin, exempelvis
12 mousserande viner around the world!

12 mousserande viner around the world!

plommon, rostat bröd, aprikos, gräddkola, nougat och vita blommor. fikon. gula plommon och nougat. Nyanserad doft med toner av päron, färska fikon

Fikon i konjak med nyårsglass

Blanda glassen med nästan allt nougatkross i en skål, spara lite till garnering, och smaka av med lite av lagen från fikonen

Fikon kulor

Klipp bort den hårda biten på varje fikon. 250 gr soltorkade fikon. 100 gr nougat (den som finns bland "bak-saker")

Välfylld marsipanlimpa

Kavla på samma sätt ut nougaten men till lite mindre format. Hacka fikonen och fördela dem ovanpå. Lägg nougaten ovanpå mandelmassan

Välfylld marsipanlimpa

 Kavla på samma sätt ut nougaten men till lite mindre format. Hacka fikonen och fördela dem ovanpå. Lägg nougaten ovanpå mandelmassan