Norsk buljong recept

Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

Koka grönsakerna i fiskbuljongen så att de blir nästan mjuka. Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och fiskbuljong
Norsk kållåda

Norsk kållåda

Förväll kålen i buljong. 1 l buljong (av tärning). 2 dl buljong (från kålen). Låt den rinna av, men spar spadet
Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och lite fiskbuljong och låt koka upp
Norsk kållåda

Norsk kållåda

Förväll kålen i buljong eller vatten med lite salt, ca 3-5 minuter. 0 l buljong. 2 dl buljong. Skär kålen i bitar eller strimlor
Himmelske kålruletter - golabki

Himmelske kålruletter - golabki

Du kan også bruke buljong hvis deigen er for tørr. Hell over kokende vann/ buljong. Ikke vær så dum at du koker opp buljongen i kjelen før du putter opp i kålrullettene - da blir det nemlig vanskelig å tettpakke dem i kjelen og rullettene går i oppløsning
Brennende kjærlighet

Brennende kjærlighet

Koka dem i buljong med purjolöken. 1 l grönsakbuljong. Skala potatisen och skär dem i bitar. Använd inte salt i vattnet

Matrelaterad historia - blandat

Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare

Ned med blodtrycket!

Norsk BootyBuilder för sätesmuskulaturen. ] är det bra att även äta kalium som kosttillskott eller i din mat (tomater, buljonger, banansmoothies, mm
Mat på tur

Mat på tur

Jeg tror mat på boks må være et særnorsk fenomen. Om du ikke har kokt grønnsakene i kraft, kan du tilsette buljongterningene nå, samt urtene dersom du har det
Norska savojkålsdolmar

Norska savojkålsdolmar

Ta en ungsfast form och häll i lite av kålspadet och smula i en buljongtärning, lägg i dolmarna med skarven nedåt
Gresskarsuppe versjon 2.0

Gresskarsuppe versjon 2.0

Det er halloween i kveld, eller allehelgensaften, som det kalles på norsk. Fres dette sammen med spisskummin og koriander (krydder) og ha i omtrent en liter hønsekraft eller -buljong

Norsk/Dansk ribbestek med knaprig svål

Servera med kokt mandelpotatis, surkål och en sås gjort på buljongen från revbensspjällen, grädde, kanske lite torr sherry och en redning