Norsk basilika recept

Kycklinggryta på norskt vis!

Kycklinggryta på norskt vis!

Garnera gärna med färska örter, typ basilika.  Kocken för dagen var härliga Karianne, som fått inspiration hos sin norske landsman Trines Mektige matblogg
Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Marit Bjørgens ugnsbakade torsk

Salta och peppra, strö över hackad basilika och lite olivolja. 800 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben 100 g g ost, vällagrad ost, vällagrad 1 msk msk senap, grov senap, grov 2 msk msk matlagningsgrädde matlagningsgrädde 2 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk 0 salt och peppar salt och peppar Tomaterna 10 st st körsbärstomat körsbärstomat 1 msk msk basilka, färsk basilka, färsk 0 salt och peppar salt och peppar 0 olivolja olivolja Servera med 0 bröd bröd
Sufflé à la Norge

Sufflé à la Norge

norsk Jarlsberg. mynta eller basilika. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i mjöl. Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock
Sej i aubergine och tomat

Sej i aubergine och tomat

Jag har försökt köpa färsk norsk torskrom men den största fiskaffären hade svårt att få hem för att den exporterades till Kina
Summertime Salad

Summertime Salad

Till det serverade jag folieknyten från engångsgrillen med härlig norsk laxfilet toppad med havssalt, grovmalen peppar, limeskivor och timjan

Matrelaterad historia - blandat

Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare
Laxpytt med ruccolapesto

Laxpytt med ruccolapesto

Om laxen kommer från en norsk odling som inte är Krav-märkt, ställ frågor – ibland har fiskhandlaren bra kunskaper om fiskens ursprung

Norske kockens sallad

Lägg allt i salladsskålen och dekorera med basilikablad. färsk basilika. Skölj och ansa sallad och spenat och lägg i en stor salladsskål

Sallad på norsk kungskrabba

1 st basilika. Blanda alla ingredienser på ett stort fat. 2 st kungskrabba. salt. olivolja. rucolasallad. 50 g röd paprika