Skölj persilja och ta bort dom grova stjälkarna, lägg allt i en mixer, utom olivoljan, kör det på högsta hastighet, häll olivoljan i en fin stråle till önskad tjocklek
Ossobucco alla Milanese är en klassisk norditaliensk rätt. Kalvlägg som långsamt brässerar för att sedan avslutas med gremolata, en örtblandning med persilja, citron och vitlök
Pannacotta. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Ta upp vaniljstången och häll den varma blandningen över den hackade chokladen
Pannacotta är en norditaliensk puddingdessert som jag bara har smakat några fåtal gånger. När vi i veckan skulle få gäster kändes det extra kul att göra just en pannacotta
Jag tycker att lätta rödviner med finess såsom bourgogner, pinot noir generellt, spanska priorat och norditalienska är fullkomligt undervärderade i Sverige och det är underligt med tanke på hur mycket charkuterier och fläsk som ingår i vårt eget kök
Gör i ordning ingredienserna. Skala och hacka moroten, hacka löken, hacka sellerin. Skär köttet i kuber ca 3x3 cm, mjöla köttbitarna och skaka av övarflödig mjöl