Noblessetårta med jordgubbsgrädde
Helena Toftling
Helena Toftling

Noblessetårta med jordgubbsgrädde

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sockerkaksbotten
  • 5 st äggulor
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl mjölk
  • Maräng
  • 5 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • Garnering
  • 2 msk mandelspån
  • Fyllning och garnering
  • 1 liter jordgubbar
  • 5 dl vispgrädde

Beskrivning

    1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen i gulor och vitor i två skålar. (Gulorna används till bottnen och vitorna till marängen).

    2. Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa en stund till. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

    3. Bred ut smeten på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.

    4. Maräng: Vispa äggvitorna vita och fluffiga. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget och vispa till en fast, vit maräng.

    5. Bred ut marängen som en täcke ovanpå sockerkakssmeten.

    6. Strö mandelspån över marängen.

    7. Grädda tårtbotten längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna på plåten.

    8. Montering: Dela tårtbotten i två delar. Lägg den ena på en bricka. Mosa hälften av jordgubbarna.

    9. Vispa grädden fluffig. Blanda den med de mosade jordgubbar och bred ut lite mer än hälften på bottnen. Lägg över jordgubbsbitarna.

    10. Lägg över den andra bottnen som ett lock. Bred ut resten av jordgubbsgrädden. Dela Noblesseplattorna på mitten. Stick ner dem i grädden.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.