1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen i gulor och vitor i två skålar. (Gulorna används till bottnen och vitorna till marängen).
2. Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa en stund till. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
3. Bred ut smeten på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.
4. Maräng: Vispa äggvitorna vita och fluffiga. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget och vispa till en fast, vit maräng.
5. Bred ut marängen som en täcke ovanpå sockerkakssmeten.
6. Strö mandelspån över marängen.
7. Grädda tårtbotten längst ner i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna på plåten.
8. Montering: Dela tårtbotten i två delar. Lägg den ena på en bricka. Mosa hälften av jordgubbarna.
9. Vispa grädden fluffig. Blanda den med de mosade jordgubbar och bred ut lite mer än hälften på bottnen. Lägg över jordgubbsbitarna.
10. Lägg över den andra bottnen som ett lock. Bred ut resten av jordgubbsgrädden. Dela Noblesseplattorna på mitten. Stick ner dem i grädden.
Ta pappret av mjölkburken och lägg den oöppnade burken i en kastrull. Fyll på vatten så det mer än väl täcker burken, koka burken under lock i 2 timmar
Täck en långpanna med bakplåts-papper. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Vispa grädden med vanilj och strösocker tills den är ganska fast och blanda i jordgubbsbitarna
-) fylld medjordgubbsgrädde och Jello-O cookies´n cream pudding och sedan täckt med chokladkräm. Jag fyllde tårtan med en hel stor påse med M&M, men ser nu när jag kikar på bilden att jag kunde fyllt tårtan med ännu mera M&M för att nå upp till kanten, fast det hade kanske blivit lite väl mycket M&M för folk att äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.