Nasi Goreng med grillad kyckling och räkor
nilheim
nilheim

Nasi Goreng med grillad kyckling och räkor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För fyra portioner
  • En halv grillad kyckling
  • 100 gram skalade och tinade räkor
  • Jasminris
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 4 dl strimlad vitkål
  • 1 dl frysta ärtor
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 msk ketjap manis
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 tsk paprikapulver
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • Olja
  • Ev ägg

Beskrivning

    Koka riset anpassat för 4 portioner. Låt kallna

    Strimla kycklingen och skär paprikan i mindre bitar. Skär vitkålen i mindre bitar.

    Häll olja i en wok/stekpanna. Stek vitkålen i en minut. Tillsätt curry, pressad vitlök och salt. Stek ytterligare några minuter på medelvärme och rör om försiktigt. Om det ser torrt ut dryga ut med mer olja.

    Tillsätt paprika, paprikapulver, sambal oelek och 3 msk ketjap manis.Låt det fräsa i ca 5 minuter med omrörning.

    Tillsätt kycklingen, riset, ärtorna och 1 msk ketjap manis och rör om. Koka på svag/medelvärme i någon minut innan räkorna vänds ner och blir varma.
    Servera direkt.

    Tillbehör:
    Sockerärtor
    Stekt ägg

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.