Nötstek basilika recept

Matsedel vecka 53

Matsedel vecka 53

Öl- och colakokt nötstek. Det är en blandning av mozzarella, tomater, basilika och olivolja. Matsedel vecka 53
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

1 1/2 kg rostbiff (fransyska, nötstek). 1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano. 1 1/2 kg rostbiff (fransyska, nötstek). 1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano
Nötgryta med örter

Nötgryta med örter

½ dl färska örter, ex timjan, rosmarin och basilika. ½ dl färska örter, ex timjan, rosmarin och basilika

RECEPT: Nötstek, fransyska i ugn, temperatur och tid

Ingredienser till en nötstek (fransyska) om 1,5 kilo. 1 dl finhackade örtkryddor av valfri smak (oregano, basilika, tijmjan etc). 1 dl finhackade örtkryddor av valfri smak (oregano, basilika, tijmjan etc)

Nötgryta med örter

½ dl färska örter tex rosmarin och basilika. 600 g nötstek eller grytbitar. Skär köttet i bitar. Skala och skiva vitlöken

Köttgryta med rödvin

Rostbiff, nötstek eller fransyska skuren i bitar. Valfri ört att smaksätta med (Timjan, oregano, rosmarin eller basilika)

Tjälknöl I

1 1/2 kg fryst älg- eller nötstek av rostbiff eller innanlår. 1 tsk basilika. 1.  Lägg det frysta köttet i en trång ugnssäker form

Porterstek med svampfyllda tomater

Tillsätt buljong och basilika. 1 tsk torkad basilika. 1.  Häll porter, saft, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök samt skalad och grovhackad vitlök i en stor gryta som köttet får plats i