Nötstek av fransyska rostbiff recept

Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

♡ 1 kg nötkött, benfritt avrostbiff, fransyska eller innanlår. Ingredienser. ♡ Glaze. tomato purée (ica), honung, soya sås
Mammas riktigt goda porterstek

Mammas riktigt goda porterstek

Låt såsen sjuda och smaka av med salt, peppar och ev fond och svartvinbärsgelé. 1 kg putsad rostbiff/nötstek/fransyska/älgstek/högrev/innanlår1 flaska porter (33 cl)1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl soja3 msk kalvfond 1 gul lök10 enbär10 svartpepparkorn1 tsk timjanSås8 dl silad sky5 msk vetemjöl3-5 dl gräddesalt & pepparev. 1 kg putsad rostbiff
Porterstek

Porterstek

Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek. Andra köttsorter som passar är fransyska och rostbiff
Ölmarinerad Nötstek

Ölmarinerad Nötstek

Här har jag valt att använda mig avrostbiff, då jag kom över en bit till bra pris, men det fungerar alldeles utmärkt med annat som exempelvis fransyska eller högrev
Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Skär mot köttets fiberriktning, om du tänker dig att köttet består av trådar ska du kapa trådarna, inte dela på dem i mindre högar

Porterstek

Vänd på steken en gång om den inte täcks av den svartbruna lagen som köttet sjuder i. Den är inte fet men om köttet avgett fett är det lätt att ta bort sådant
Dagens recept: Italiensk slottsstek

Dagens recept: Italiensk slottsstek

1 kg nötstekavfransyska eller rostbiff. saft av 1 citron. rivet skal av 1 citron. 1 kg nötstekavfransyska eller rostbiff. saft av 1 citron 4 dl vatten. rivet skal av 1 citron 1½ msk dijonsenap

Stekt rostbiff i kryddig marinad

Sätt in pannan i nedre delen av ugnen. Spara lite av marinaden och sila den. 1 kg rostbiff. Sätt ugnen på 125 grader

Nötstek, grundrecept

Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker glasform, stekpanna eller liten långpanna. Krydda det runtom med salt och peppar

Nötstek med timjan

Red av såsen och krydda den med salt och peppar. bog eller fransyska. Smaklig måltid 500 g kött avrostbiff

Stek med medelhavssmaker

rostbiff eller fransyska. Ta upp steken ur marinaden och låt den rinna av. Ta av foliet och tillsätt tomater, vin, persilja, lagerblad och rosmarin

Köttgryta med rödvin

Rostbiff, nötstek eller fransyska skuren i bitar. Smaka av då och då med svartpeppar. Börja med att bryna köttbitarna och ställ dem sedan åt sidan

Porterstek med svampfyllda tomater

Smaka av. Smaka av med salt.  Skär ett lock av tomaterna och gröp ur dem.  Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och sjud ytterligare ca 45 minuter eller tills termometern visar 75°C. 1 1/2 kg benfritt nötkött avrostbiff, fransyska, innanlår