Närmare ett riktigt rostbröd än såhär kommer man knappast inte i LCHF-väg. Riktigt gott och det tar endast 5 minuter att svänga ihop från att du öppnar kylskåpet tills du tar första tuggan
Ett smakrikt, saftigt och mättande nötfritt bröd bakat med sesammjöl. Det här är en platt variant av mitt tidigare recept på brytbröd men det blev så bra att det värt en egen receptsida
Julbröd för flera. Jag har fått många förfrågningar om jag kan ta fram ett glutenfritt mjukt bröd utan ägg, mjölkprodukter, nötter/mandel och kokosolja, för alla som inte tål det
När man som jag gärna höftar i ingredienser när jag lagar mat behövs det några omgångar för att hitta tillbaka de gånger jag glömmer skriva upp vad jag håller på med där
RåSött – Nötfritt/Lakrits/AntiCandida. 7 st av de 24 recepten är med lakrits, min absoluta favoritsmak Och lakritsrecepten finns både i anti-candida och nötfritt
2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjöl om nötfritt. Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, "halvsmält" smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver
Det här brödet är helt naturligt glutenfritt, mjölkfritt, nötfritt samt äggfritt. Jag experimenterade med ett nytt veganskt och glutenfritt bröd i helgen och resultatet blev faktiskt väldigt bra
1-1,5 dl grovt hackade valnötter (kan uteslutas eller ersättas med pumpakärnor för nötfritt). 1-1,5 dl grovt hackade valnötter (kan uteslutas eller ersättas med pumpakärnor för nötfritt)
5-6 st grovt hackade valnötter eller ca 2 msk pumpakärnor/solroskärnor för nötfritt alt. Den här rätten blev för många en solklar vardagsfavorit under tidigare omgångar av onlineprogrammet 10 DAGAR RAW CLEANSE