Nötbog rotselleri recept

Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). 0,5 rotselleri. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
Köttsoppa

Köttsoppa

4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Smakrik chiligryta på bog

Smakrik chiligryta på bog

Den här grytan är ett riktigt långkok på nötbog, perfekt att sätta igång en ledig dag då den behöver stå och puttra närmare 4-5 timmar och behöver inte passas hela tiden. 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili. Smaklig spis ♥ 2 kg nötbog med ben / 2 gula lökar / 4-5 vitlöksklyftor / 200-300 g rotselleri / 2 burkar Mutti krossade tomater / 1 l vatten / 0,5 l rödvin / 2 kalvbuljongtärningar / 2 köttbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar från kvarn / örtsalt / 2-3 msk mexikansk kryddblandning / 1 msk paprikapulver / 1-2 msk chilipeppar / 1 msk spiskummin / 1 msk malen koriander / 1 msk Vindaloo curry / 1 msk Tikka curry / 1 msk Jalfrezi curry / 1 msk American steakhouse seasoning / 2 st Ancho chipotle chili (torkad) / några rosmarinkvistar / olivolja + smör att fräsa i / ev 1-2 msk finhackad inlagd chili
Smakrik boggryta

Smakrik boggryta

Skala och finhacka rotselleri och vitlök. Tillsätt rotselleri, vitlök, chili och låt dem fräsa med ett tag
Mustig boggryta

Mustig boggryta

700 g nötbog med ben och märg / 2 stora gula lökar / 100-150 g rotselleri / 4-5 vitlöksklyftor / 2-3 msk tomatpuré / 1-2 skivor prosciutto / 0,5-1 dl kalvfond / 5-6 dl rödvin / 7-8 dl vatten / svartpeppar och salt från kvarn / olivolja och smör att fräsa i. Smaklig spis 700 g nötbog med ben och märg / 2 stora gula lökar / 100-150 g rotselleri / 4-5 vitlöksklyftor / 2-3 msk tomatpuré / 1-2 skivor prosciutto / 0,5-1 dl kalvfond / 5-6 dl rödvin / 7-8 dl vatten / svartpeppar och salt från kvarn / olivolja och smör att fräsa i
Testade nötbog i min crock-pot

Testade nötbog i min crock-pot

Skala och dela rotsellerin i stavar och lägg ner i crock-poten. För er som följer mig via Instagram, Pelantz, så såg ni att jag testade att göra nötbog i Crock-poten i helgen
Nötköttsgryta med rotfrukter

Nötköttsgryta med rotfrukter

 Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev5 lökar, 2 finhackade och 3 grovhackade5 vitlöksklyftor, tunt skivade5 morötter, skalade och skurna i tjocka skivor3 palsternackor, skalade och skurna i tjocka skivor1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm2 selleristjälkar, tunt skurna1 röd paprika, fint tärnad1 paket bacon, finstrimlat2 färska tomater1 burk krossade tomater, gärna Mutti3 msk tomatpuré 1 burk stora vita bönor 3 dl rödvin5-8 dl vatten2-3 msk oxfond med rödvinsmak (den mindre mängden om mindre mängd vatten)3 lagerblad1,5 msk paprikapulver1 krm chiliflakes0,5 tsk torkad oregano 2 persiljekvistar, bladen hackade och stjälkarna helasalt, rikligt med grovmalen svartpepparsmör eller olja för stekningPutsa köttet från senor och fett och skär i små tärningar med sidan drygt 1 cm. 1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev. 1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm

Köttsoppa á la Galtström

Skär morot och palsternacka i strimlor, purjolök i skivor och rotselleri i små tärningar och potatis i lite större tärningar

Köttsoppa med klimp

rotselleri. rotselleri. 2 stora kastruller med lock 2 kg nötkött (jag använde nötbog, högrev och fransyska) 1 msk salt Vatten så det precis täcker köttet 2 stora morötter 3 potatisar 300 gram rotselleri 300 gram kålrot 300 gram palsternackor (ca 2 st) 1 purjolök 1 gul lök Vatten 4-6 msk oxfond, eller köttbuljongtärning 2 lagerblad ½ tsk hela svartpepparkorn ½ tsk hela vitpepparkorn Salt Persilja GÖR SÅHÄR