3 Skala och tärna rotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm. 4 Ta upp köttet och sila av buljongen. 5 Lägg i rotfrukterna i buljongen, smula ner buljongtärningen och låt koka på låg värme i 10 min. 6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, ta bara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens). 2 st lagerblad
3 Skala och tärna rotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm. 4 Ta upp köttet och sila av buljongen. 5 Lägg i rotfrukterna i buljongen, smula ner buljongtärningen och låt koka på låg värme i 10 min. 6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, ta bara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens). 2 st lagerblad. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstora potatisar fast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning
Koka upp vatten, buljongtärning, lagerblad och salt i en stor gryta. Kidsen älskar Köttsoppa med klimp (Eller klimpen är det jag som älskar), men inte mycket slår en stor tallrik soppa till middag
Tag kastrullen från plattan och vispa i ägget. Ställ tillbaka på plattan och låt det koka upp. Skölj små portionsformar med vatten och portionera ut smeten i skålarna
4) Skala och skär potatis, morötter och löken i bitar. 6) Dela buljongen i bitar och tryck ner så de hamnar i vätskan och lägg på lagerblad. 3 Lagerblad
Jag gör den på klassiskt vis och visst tar det lite tid, men det är det väl värt. En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa
4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Vid den årstiden brukar jag å andra sidan sällan vara sugen på köttsoppa så det är inte ett problem. Folk klarar inte av den mest basalamatlagning nu för tiden
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.