*Nässelpizza med getost, rödbetor och karamelliserade valnötter (klicka på bilden för recept). Å när man rensar som bäst så ser man ett underbart ogräs, nässlor -Gör ditt ogräs till din vän och ät upp dem
Pepparrot, gräslök, vitlök, örter, chili, kardemumma, kummin, valnötter, svartpeppar, soltorkade tomater, oliver eller ät den bara naturell med lite flingsalt
Nässlor kan man göra mycket gott och nyttigt av. ”Nättelduk kallar man ofta ett riktigt fint tyg, och ordet kommer just av betydelsen tunt, fint tyg av nässlor
Ja, vi menar de vilda, färska nässlorna man hittar ute i naturen som bränns när man tar på dem. Ett av dem är baserat på pinjenötter och det andra på valnötter
Min variant denna gång blev med getost, picklade rödbeta, slakade nässlor (sköljda med hett vatten) och karamelliserade valnötter, en super hit helt enkelt
När du sköljer (eller mixar nässlor försvinner bränniga hullingarna). 180g nötter (ex valnötter, mandel eller hasselnötter eller nöt du gillar/tål) –. 2-3 tsk nässelpulver eller om du har ca 1dl färska nässlor som du sköljer ur ordentligt först. 180g nötter (ex valnötter, mandel eller hasselnötter eller nöt du gillar/tål) –
Torr och frisk med inslag av mineraler och nässlor, äpplen, citrus. En riktigt mumsig klassiker är Chevre Chaud - varm toast med getost, honung och valnötter
Häromdagen hade hon plockat ett gäng nässlor och gjort nässelpesto. Passa på att gå ut och plocka nässlor samt maskrosblad för fulla muggar nu till våren och sommaren
Torr och frisk med inslag av mineraler och nässlor, äpplen, citrus. En riktigt mumsig klassiker är Chevre Chaud - varm toast med getost, honung och valnötter