Musslor vitt vin citron recept

Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

Musslor i skummig vitvinssås, fetaost, ramslök, tomat och citron

citronsaft. 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade. 3 dl vittvin (torrt). 1 sats blåmusslor (se recept ovan). Blåmusselbuljong1 schalottenlök, skalad och finhackad 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad 0,5 fänkål, finhackad 1 msk rapsolja 1 kg blåmusslor, sköljda och putsade 3 dl vittvin (torrt). Såsen1 sats musselbuljong (se recept ovan) 3 dl vispgrädde 25 g smör citronsaft salt. Musslorna 1 dl sås (se recept ovan) 1 sats blåmusslor (se recept ovan)

Vinkokta musslor med citron och persilja

Ta ur musslorna och tillsätt citron, persilja, salt och svartpeppar. Kvällens middag blev supersmarriga blåmusslor till det serverade jag pasta
Pasta vongole med vitt vin

Pasta vongole med vitt vin

Skölj sedan musslorna noga i kallt rinnande vatten, knacka dem mot diskbänken och kolla att de stänger sig
Fiskarhustruns musslor med citronaïoli

Fiskarhustruns musslor med citronaïoli

Tillsätt vin och salt och koka ihop ett par minuter under lock. Borsta musslorna under kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts
Musslor och pommes frites

Musslor och pommes frites

Rör runt hastigt och tillsätt vittvin och citronsaft. torrt vittvin. Tillsätt citrontimjan, fänkål och blåmusslor

Musslor och pommes frites

Rör runt hastigt och tillsätt vittvin och citronsaft. torrt vittvin. Tillsätt citrontimjan, fänkål och blåmusslor
Musslor med basilikaaioli

Musslor med basilikaaioli

Höj värmen, häll i musslor och vin, krydda med salt och peppar. Ge grytan ett uppkok så att alkoholen i vinet kokar bort, annars kan grytan få en bitter smak
Tapas med musslor

Tapas med musslor

Blanda allt i en bunke och dressa med olivolja, citronvinegrette, pressad citron, salt och vitpeppar
Jätteräkor och musslor med våriga tillbehör

Jätteräkor och musslor med våriga tillbehör

Jätteräkor kokade i vittvin. Blanda ner räkorna och häll på hälften av vinet. På menyn stod även som förrätt Laxfarfalle med salvia och citron och till efterrätt serverades hemmagjord sötmandelgranita med jordgubbar och chokladfondue
Paella med kyckling, musslor och räkor

Paella med kyckling, musslor och räkor

Häll buljong och vittvin över risblandningen och strö över paprikan och purjolöken. Pressa över citron, peppra och salta mer om det behövs