Musslor lätt recept

Vinkokta musslor med grädde

Vinkokta musslor med grädde

Väldigt enkelt att lyckas med, oslagbart gott och lätt det mest prisvärda skaldjuret som finns. Det vill säga vinkokta musslor med en skvätt grädde
Italienska musslor

Italienska musslor

), så behövs nåt lätt om man också ska stå för middan, disk och nattning helt själv. Denna gång fick det bli musslor också
Nya musslor – om att pregastronomera

Nya musslor – om att pregastronomera

Täck sedan musslorna i lättsaltat kallt vatten med lite is. På sommaren blir det god, men gärna lite lättare mat, man tar ett glas vin under tiden den lagas, tänder grillen eller roddar ihop något på stekhällen
Musslor med tomat och vitlök

Musslor med tomat och vitlök

Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslorlätt mot diskbänken. Rör i sambal oelek och lägg sedan ner musslorna

Vitlöksgratinerade musslor

Fördela vitlöken över musslorna. Klicka det över musslorna och strö över osten. Häll av musslorna och fördela dem i 4 portionsformar. 250 g musslor. 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Musslor i vitvinssås med matvetesallad

Musslor i vitvinssås med matvetesallad

Tillsätt den hackade löken och vitlöken, rör om och låt puttra lätt för en kort stund. En dag innan jag åkte till Grekland så hade mami köpt hem färska musslor som vi kokade upp med en god vitvinsås, och som vi serverade med en matvetesallad och färskt bröd
Musslor med sting

Musslor med sting

Kolla också att ingen är skadad eller inte sluter sig om du knackar den lätt i diskbänken. Jag blev så otroligt sugen på musslor i dag
Mustiga musslor med mangold

Mustiga musslor med mangold

Grovhacka mangold och fräs lätt i en stekpanna. Koka upp musslor i nytt vatten koka upp en minut. Sila av musslorna och plocka bort de som inte öppnat sig
Musslor. För det är du värd.

Musslor. För det är du värd.

Knacka öppna musslorlätt mot en hård yta. Börja med att förbereda musslorna. Släng även alla trasiga musslor
Marockanska musslor med tomat

Marockanska musslor med tomat

Det ger musslorna en lätt rökig arom som är riktigt god. Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste