Kan vara världens lättaste bröd, och resultatet blir alltid bra. Musslor är gott, väldigt gott. Jag brukar ofta göra gräddiga musslor med vin, men idag blev det i stället asiatisk touch med lime, chili och koriander
Täck sedan musslorna i lättsaltat kallt vatten med lite is. På sommaren blir det god, men gärna lite lättare mat, man tar ett glas vin under tiden den lagas, tänder grillen eller roddar ihop något på stekhällen
Fördela vitlöken över musslorna. Klicka det över musslorna och strö över osten. Häll av musslorna och fördela dem i 4 portionsformar. 250 g musslor. 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Tillsätt den hackade löken och vitlöken, rör om och låt puttra lätt för en kort stund. En dag innan jag åkte till Grekland så hade mami köpt hem färska musslor som vi kokade upp med en god vitvinsås, och som vi serverade med en matvetesallad och färskt bröd
Grovhacka mangold och fräs lätt i en stekpanna. Koka upp musslor i nytt vatten koka upp en minut. Sila av musslorna och plocka bort de som inte öppnat sig
Det ger musslorna en lätt rökig arom som är riktigt god. Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste
Mycket protein, mycket grönt och lite i underkant gällande fett men det kan man lätt väga upp genom att ta några extra skivor mozzarella om man behöver det