Musslor kokta hummerfond recept

Supergod fisksoppa med saffran

Supergod fisksoppa med saffran

Min ursprungliga tanke var att ha blåmusslor i med, men de var dessvärre slut, så jag fick toppa soppan med vitlöksgratinerade grönmusslor istället
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Musslor. Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Skrubba musslorna, släng bort trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken. konc hummerfond
Hummersoppa med pilgrimsmusslor

Hummersoppa med pilgrimsmusslor

Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar. Lägg i musslorna när smöret skiftar mot brunt. upp musslorna på spett

Räksoppa med kammusslor

mjölk + mjöl svartpeppar salt chilipulver kammusslor (om du köpt djupfrysa så ska de tinas över natten i kylen) Skala räkorna
Morbergska fisksoppan med saffran

Morbergska fisksoppan med saffran

Skölj och borsta musslorna noga. 0,5 l fiskfond eller hummerfond. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor

Godaste fisk- och skaldjurssoppan

I med fisken, låt bli klar om musslor i med dem nu. Skiva grönsakerna och häll i grytan, häll på buljongen och tomatkross, ajvar och hummerfond
Skaldjursgryta med fisk

Skaldjursgryta med fisk

Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem. Använder du frysta musslor behöver du ej göra något
Fiskgryta Bohuslän

Fiskgryta Bohuslän

Blanda ner de flesta räkorna och musslorna, spara några till dekoration. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och späd med vin och vatten
Musselsoppa II

Musselsoppa II

Kontrollera att alla musslor är hela. Koka upp lagalätt, hummerfond, vitlöksklyfta, vitt vin och vatten i en gryta
Annas Frutti di mare

Annas Frutti di mare

Krydda med socker, hummerfond, salt och svartpeppar. 1 burk musslor. 1 msk fisk/hummerfond. 1 burk musslor. 1 msk fisk/hummerfond
Skaldjurssås

Skaldjurssås

msk koncentrerad hummerfond. 50 g koktamusslor, utan skal. Vispa ihop vatten, fond och mjöl i en kastrull