I kväll blir det plockmat och musslor till middag och så en av våra absoluta favoritefterätter som vi inte haft på länge, mjölkchokladpannacotta (receptet hittar du här)
Lägg upp rödbetor och chevre på en tallrik, strö över pinjenötter och ringla över lite honung. 4 skivor chevre, cirka 1 cm. ca 500 g musslor. Lägg i musslorna och sjud ytterligare ca 5-7 min. 4 skivor chevre, cirka 1 cm 2 tunt skivade rödbetor. ca 500 g musslor
Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria
MEN det var meningen från början att vi skulle dela på en tallrik med Moules frites {dvs blåmusslor med aioli & pommes} men den rekommendera han inte så det vart att tänka om
Vitvinskokta musslor. Gratinerad chevre toast. Oh my good så mycket mat man stoppar i sig på ett år. Här är lite av allt som vi åt förra året & så hoppas jag på ett nytt härligt matår 2012
Ljuvligt god soppa från USA med musslor, potatis och fläsk eller bacon. Jag har inte som vana att se så mycket tillbaka, utan försöker koncentrera på det som ska komma i stället
Tillsätt ytterligare frusna musslor och bläckfiskringar. 200-400 gr skaldjursmix (räkor, musslor, bläckfisk). 100-200 gr frysta blåmusslor (små). 200-400 gr skaldjursmix (räkor, musslor, bläckfisk). 100-200 gr frysta blåmusslor (små)