Muscatvin recept

Rabarberkompott med muscatvin

Rabarberkompott med muscatvin

sött muscatvin. Skiva rabarbern i 2 cm tjocka bitar. Koka dem i vin och socker ca 5 min utan lock tills de börjar mjukna
Färsk salsiccia med koriander

Färsk salsiccia med koriander

Som vin används ett sött mousserande muscatvin. 1,5 dl mousserande muscatvin per kilo kött. 1,5 dl mousserande muscatvin per kilo kött
Ankbröst med persikosky

Ankbröst med persikosky

2 ankbröst à ca 350 g 1 tsk franska fyra kryddor (se tips) 6 persikor 20 g smör 4 msk strösocker Salt Svartpeppar 1 dl sött muscatvin Några droppar färsk-pressad citronsaft 2 tsk honung 1 nypa kanel
Kryddiga clementiner med saffran

Kryddiga clementiner med saffran

Servera med lättvispad grädde och ett glas Nivole (muscatvin). En vintrig efterrätt som går att förbereda
Glögg + te = Blossa 2015

Glögg + te = Blossa 2015

muscatvin från Spanien, ett torrt franskt vitt vin med hög syra, samt mistelavin – ett sött vin som visat sig passa extra bra med det svarta teet
BLOSSA15

BLOSSA15

Muscatvin från Spanien, ett torrt franskt vitt vin med hög syra samt ett sött vin som visat sig passa extra bra med det svarta teet

Ett halleluja-moment

En glögg baserad på ett recept från Grönstedts med tre olika viner, portvin, tarragonavin och muscatvin, får tydligen även den mest petiga glöggkännaren att stämma upp i riktigt halleluja-moment

zézette från Sète...

2,5 dl muscatvin (torrt, vitt). 2,5 dl muscatvin. Häromdagen provade jag att baka Zézettes de Sète. Enligt originalreceptet behövs

Blindprovande (vin)bloggare

 Hade länge problem med muscatviner men jag börjar komma över mitt motstånd, det här är ytterligare ett vin som säger mig att jag behöver dricka mer muscat

Punschparfait med rårörda hallon

Ett mousserande sött muscatvin t ex Asti Spumante är ett spännande ackompanjemang. 1. Vispa äggulor, socker och punsch till ett pösigt skum

Vita persikor i muscatvin

Dela vaniljstången, skrapa ur den och lägg vaniljfrön och stång i en kastrull med socker, muscatvin, vatten och citron

Ankbröst med persikosky

1 dl sött muscatvin. Du kan lätt göra kryddblandningen franska fyra kryddor själv om du exempelvis inte hittar den i affären

Peach Melba-sylt

Kärna ur och skär persikorna i bitar. Lägg dem i en kastrull med hallon och vatten. Koka under lock 5-10 minuter

Rabarberpuddingar med sås

1 dl muscatvin. 1 dl muscatvin. Sätt ugnen på 150°. Ansa rabarbern och skär den i strimlor. Blanda den med socker och vin i en kastrull

Jordgubbssoppa med melonkulor

1 dl sött muscatvin. Koka jordgubbarna i vin och vatten med vanilj och kanel. Balansera smaken med citronsaft och socker