Gratinera i ugn i cirka 10 min på 175 grader. Skär en halv cm tjocka snitt nästan hela vägen ner i korven, men spara lite längst ned så korven håller ihop
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över. Grädda i ugnen ca 20 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och det bubblar runt om formen. 250 g riven mozarella
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomater och bitar av mozarella i pajskalet. Jag använde mina egengjorda ugnsbakade tomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Lägg filéerna i en ugnsfast form. Skiva sist mozarellan och täck kycklingen med. Ingredienser för 4 personer4 st kycklingfiléca 1 1/2 msk valfri pesto1 msk färsk hackad basilika100 gr mozarellaSaltPepparGör så härSätt ugnen på 175 grader. Låt filéerna stå i ugnen ca 12 minuter
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt1 dl riven mozarella1 dl riven pecorino½ knippa persilja½ knippa dill1 ägg1 tsk senap1 msk färskriven pepparrotsvartpeppar och vitlökssalt från kvarnolja eller smör till formenTopping. ½ dl riven mozarella½ dl riven pecorino25 g hyvlat smör/margarinSmörj en ugnsfast form, rund eller fyrkantig spelar ingen roll. Grädda potatiskakan i ugnen på 225 graders ugnsvärme ca 25 minuter, tills kakan fått fin färg och bubblar lite. 1 dl riven mozarella
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Häll i en ugnfast form, strö över riven parmesan och mozarella. 1 paket mozarella, gärna buffelmozarella. Toppa men oregano, ställ in mitt i ugnen, 200 gr i 20 minuter. 1 paket mozarella, gärna buffelmozarella
7 ägg, 1 mozarellaost hackad i småbitar, 2 hackade tomater, 1 hackad rödlök, salt, peppar, basilika. Sätt ugnen på 185 grader och smöra en ugnsform rejält. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. 1 mozarellaost hackad
Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella
Sätt på ugnen på 225 grader. Förgrädda skalet i ugnen 10 min, häll i riven ost på skalet, sen kycklingblandningen och sen det sista rivna mozarella osten. Häll över äggstanningen som du vispat ihop och in i ugnen ca 20-30 minuter på 200 grader