Moules pommes recept

Moules Marinières aux Frites

Moules Marinières aux Frites

Servera med pommes frites 4 liter färska musslor. 4 portioner pommes frites. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten
Moules mariniéres

Moules mariniéres

I Belgien serveras denna klassiska rätt med pommes frites och majonäs. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor
Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

De friterade potatisstavarna kallas ”pommes pont neuf” eftersom de är så stora. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Moules à la marinière

Moules à la marinière

Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull

Moules frites med limeaioli

Ta upp musslorna och servera tillsammans med limeaioli och hemmagjorda pommes frites. Har aldrig själv lagat moules frites, men det var inte alls särskilt svårt
MOULES FRITES

MOULES FRITES

I kväll blev det min favorit till middag, musslor och pommes Sååå himla gott. Pommes frites. Servera med pommes frites och aioli
Moules frites

Moules frites

Pommes frites3 bakpotatisar ättiksprit 12 % olja, till fritering salt. 1Moules1 kg färska blåmusslor 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 0,25 msk fänkål 1 dl torrt vitt vin 1 dl vispgrädde persilja, finhackad smör, till stekning salt peppar

Moules Marinés - Vitvinsångade Musslor

I Frankrike får man nästan alltid pommes frites serverad till musslorna. Moules marinés är franska och översätts till "marinerade musslor" och innebär att musslorna ångkokas, något som bara tar några minuter
Moules marinières

Moules marinières

En fransk klassiker är förstås att servera musslorna med pommes och majonnäs. Jouir les moules. Håll i er nu för här kommer ett ljuvligt tips inför helgen
Moules frites, Waterzooi och våfflor – belgisk afton

Moules frites, Waterzooi och våfflor – belgisk afton

Pommes friten serveras på belgiskt vis med majonnäs och curryketchup. Vi dricker belgisk öl, inleder med belgiska musslor – Moules frites, njuter en Waterzooi till huvudrätt och avslutar middagen med belgiska våfflor
Moules frites med aioli

Moules frites med aioli

I Belgien kokas musslorna ofta i öl och serveras med pommes frites och majonnäs. Fredag betyder ofta skaldjur hos oss, idag blir det musslor
Moules frites med tomat och curry

Moules frites med tomat och curry

Pommes frites. Pommes frites1 kg potatis (gärna Bitjne) frityrolja salt efter smak. Tomatbas. Fräs lök och selleri tills det är mjukt i oljan
Moules marinières

Moules marinières

Servera med exempelvis ett gott bröd, pommes frites och aioli. 1. Lägg blåmusslorna i en stor bunke och skölj dem noga under rinnande kallt vatten i cirka 5 minuter
Moules Marinière

Moules Marinière

Servera i djupa tallrikar med pommes frites och/eller grillat lantbröd och aioli. av MosternTänk att jag som en gång inte tyckte om musslor nu kan få riktigt sug efter moules, moules frites, moules marinière
Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Och när det väl är dags att för en gångs skull äta ute, lägger jag hellre pengarna på ett säkert, icke tillkrånglat kort, som t ex Moules Marinières, i stället för en cassoulet, bönsoppa med kryddnejlikor och rimmat fläsk