De friterade potatisstavarna kallas ”pommes pont neuf” eftersom de är så stora. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull
Ta upp musslorna och servera tillsammans med limeaioli och hemmagjorda pommes frites. Har aldrig själv lagat moules frites, men det var inte alls särskilt svårt
I Frankrike får man nästan alltid pommes frites serverad till musslorna. Moules marinés är franska och översätts till "marinerade musslor" och innebär att musslorna ångkokas, något som bara tar några minuter
En fransk klassiker är förstås att servera musslorna med pommes och majonnäs. Jouir les moules. Håll i er nu för här kommer ett ljuvligt tips inför helgen
Pommes friten serveras på belgiskt vis med majonnäs och curryketchup. Vi dricker belgisk öl, inleder med belgiska musslor – Moules frites, njuter en Waterzooi till huvudrätt och avslutar middagen med belgiska våfflor
Servera med exempelvis ett gott bröd, pommes frites och aioli. 1. Lägg blåmusslorna i en stor bunke och skölj dem noga under rinnande kallt vatten i cirka 5 minuter
Servera i djupa tallrikar med pommes frites och/eller grillat lantbröd och aioli. av MosternTänk att jag som en gång inte tyckte om musslor nu kan få riktigt sug efter moules, moules frites, moules marinière
Och när det väl är dags att för en gångs skull äta ute, lägger jag hellre pengarna på ett säkert, icke tillkrånglat kort, som t ex Moules Marinières, i stället för en cassoulet, bönsoppa med kryddnejlikor och rimmat fläsk