Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria
Motsvarigheten till fransmännens moules mariniere heter Muscoli alla marinara. Man gör en fyllning av musselhack, inkråm från vitt bröd, parmesan, ägg, lite mortadella och smaksätter med dragon och muskotnöt
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vi lagade en klassisk moules marinière efter ett recept från restaurang F12 och det kommer vi definitivt att göra om. 2 msk finhackad dragon. 2 msk finhackad dragon
Det här är en spännande variant på den klassiska rätten "moules Frites". 1 kg Blåmusslor 1 msk smör 2 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt vin 1 tsk rödvinsvinäger 2 dl vispgrädde 1/2 pkt saffran 3 msk persilja 2 msk dragon 1/2 tsk salt Svarpeppar Gör så här. 2 msk dragon
Det här är en spännande variant på den klassiska rätten "moules Frites". 1 kg            Blåmusslor 1 msk        smör 2 st             schalottenlökar 2 st            vitlöksklyftor 1 dl            vitt vin 1 tsk          rödvinsvinäger 2 dl            vispgrädde 1/2 pkt       saffran 3 msk       persilja 2 msk       dragon 1/2 tsk       salt Svarpeppar Gör så här