Moules dragon recept

Moules Marinière

Moules Marinière

av MosternTänk att jag som en gång inte tyckte om musslor nu kan få riktigt sug efter moules, moules frites, moules marinière
Veckans extraprisvara - blåmusslor

Veckans extraprisvara - blåmusslor

Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria
Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Motsvarigheten till fransmännens moules mariniere heter Muscoli alla marinara. Man gör en fyllning av musselhack, inkråm från vitt bröd, parmesan, ägg, lite mortadella och smaksätter med dragon och muskotnöt

Moules mayonnaise

1 knippa färsk dragon.  Var noga med att ta bort skägg och avlagringar på musslorna genom att skrapa och tvätta dem under rinnande kallt vatten
Moules marinière

Moules marinière

Vi lagade en klassisk moules marinière efter ett recept från restaurang F12 och det kommer vi definitivt att göra om. 2 msk finhackad dragon. 2 msk finhackad dragon
Musslor i saffran

Musslor i saffran

Det här är en spännande variant på den klassiska rätten "moules Frites". 1 kg             Blåmusslor 1 msk         smör 2 st             schalottenlökar 2 st             vitlöksklyftor 1 dl             vitt vin 1 tsk           rödvinsvinäger 2 dl             vispgrädde 1/2 pkt       saffran 3 msk        persilja 2 msk        dragon 1/2 tsk        salt Svarpeppar Gör så här. 2 msk dragon
Musslor i saffran

Musslor i saffran

Det här är en spännande variant på den klassiska rätten "moules Frites". 1 kg             Blåmusslor 1 msk         smör 2 st             schalottenlökar 2 st             vitlöksklyftor 1 dl             vitt vin 1 tsk           rödvinsvinäger 2 dl             vispgrädde 1/2 pkt       saffran 3 msk        persilja 2 msk        dragon 1/2 tsk        salt Svarpeppar Gör så här

♥♥ Alla hjärtans middag ♥♥

Moules MarinierVarmrätt. ½ dl hackad dragon. )Moules Mariniers1 kg blåmusslor4 st charlottenlökar2 st vitlöksklyftor1 dl vitt vin2 dl vispgrädde½ dl hackad persilja½ dl hackad dragonSalt & PepparTvätta och borsta musselskalen rena, rensa bort skägget. Vitvinsås2 st charlottenlökar2½ dl fullfet créme fraishe1 dl vitt vin1-2 msk hummerfond3 msk dragon3 msk smörSalt & PepparFräs löken i smör. 3 msk dragon