Mormors kalops recept

Kalops

Kalops

Självklart smakar det inte som mormors underbara kalops men nära nog för att vara helt godkänt. Nu har jag gått i flera veckor och sagt att jag ska göra kalops och idag blev det tillsist av
Pannbiff med lök – en klassiker

Pannbiff med lök – en klassiker

Mormors” kålpudding i Daniels tappning. Kalops en vardag. Pannbiff med lök – en riktig svensk klassiker
Rårakans återtåg

Rårakans återtåg

Hon gjorde soppa med klimp och kalops till oss barnbarn, bakade gudomliga hönökakor, gjorde bohusländsk äggost till julen och lade in gurka varje vecka

En heldag i stan.

Medans Disa sov en timme i förmiddags så städade jag lite, tvättade & kokade en kalops. En heldag i stan

En lugn söndag!

Riktig söndagsmiddag - kalops. En lugn söndag. Publicerat den. 25 September 2016, kl 20. 48 /. Allmänt. God kväll på Er
Fix och don

Fix och don

Väl hemma började jag laga kalops och muuums vad gott det är. Jag gjorde kalopsen på högrev och det tog väl cirka 2 timmar för den att bli mör o go
Karjalan paisti

Karjalan paisti

Skär köttet i små bitar, lite mindre än till kalops. Den här grytan från Karelen brukar mormor laga när vi är hos henne i Finland

Min favoritköttgryta!

Det är min absoluta favoritköttgryta, den slår tom den gamla klassikern kalops. Det här receptet har jag fått av min mormor, jag tror det är taget ur någon tidning från början
Morfar, raggmunk och vidbränt fläsk

Morfar, raggmunk och vidbränt fläsk

Det låter nästan som en klyscha ur dagens kockbarndomsminnen “jag minns min mormors kroppkakor …” men så är det

Mormors Skånska Kalops

Skär köttet i bitar, ta vara på benen. Skala löken och skär den i klyftor. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna på inte alltför stark värme

Skånsk kalops

Jag brukar alltid följa min mormors recept och låta kalopsen få koka lääääänge på svag värme. Skånsk kalops är egentligen ingen större skillnad från klassisk kalops, man låter bara några morötter få koka med i grytan

Kalops med anjovis

Skär köttet i fyrkanter ca 2x2 cm. Blanda mjöl, salt och svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttet i påsen, lite i taget, och blanda runt så alla köttbitar blir mjölade

50 år av matminnen

Men det var inte mammas kroppkaka utan ursprungskroppkakan – mormors. Men när vi kom fram, blev det kalops eller något annat långkok