Självklart smakar det inte som mormors underbara kalops men nära nog för att vara helt godkänt. Nu har jag gått i flera veckor och sagt att jag ska göra kalops och idag blev det tillsist av
Hon gjorde soppa med klimp och kalops till oss barnbarn, bakade gudomliga hönökakor, gjorde bohusländsk äggost till julen och lade in gurka varje vecka
Det är min absoluta favoritköttgryta, den slår tom den gamla klassikern kalops. Det här receptet har jag fått av min mormor, jag tror det är taget ur någon tidning från början
Jag brukar alltid följa min mormors recept och låta kalopsen få koka lääääänge på svag värme. Skånsk kalops är egentligen ingen större skillnad från klassisk kalops, man låter bara några morötter få koka med i grytan
Skär köttet i fyrkanter ca 2x2 cm. Blanda mjöl, salt och svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttet i påsen, lite i taget, och blanda runt så alla köttbitar blir mjölade