Vispa samman smör och farinsocker så det blir mjukt och fluffigt. Kikade häromdagen in hos Jenny på cookies n dreams som just lagt ut ett recept på mjukpepparkaka, perfekt tänkte jag den ska jag baka till min födelsedag
Jag älskar mjukpepparkaka, Kryddig och värmande och tillsammans med en klick lingongrädde lovar den att vara där för mig alla mörka och kalla vinterkvällar
Vispa ägg och farinsocker pösigt. 2 dl farinsocker. Rör försiktigt ner crème fraiche och lingonsylt. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten
Rör matfett och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda i fil och sylt. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten och rör ner i smeten
Mjukpepparkaka med frosting är en storfavorit hos oss och nu senast snappade jag upp ett recept via en FB-vän, som gjorde muffins av smeten samt smaksatte frostingen med kardemumma, vilket jag tyckte var en toppen idé
180 g farinsocker (1 dl). 1210 g vetemjöl (3,5 dl) 9 g bakpulver (2 tsk) 5 g kanel (1 msk) 3 g nejlika (1,5 tsk) 3 g ingefära (1,5 tsk) 3 g kardemumma (1,5 tsk) 125 g smör, smält och avsvalnat 170 g strösocker (2 dl) 80 g farinsocker (1 dl) 110 g ägg (2 st) 100 g grädde (1 dl) 60 g frysta lingon (1 dl) smör och ströbröd, till formenSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, farinsocker och strösocker poröst i ca 10 min