Tillsätt resterande ingredienser, förutom russin och riven mandelmassa. Värm mjölken till 20°. 5 dl mjölk fingervarm, eller vatten. 200 g ODENSE Mandelmassa Lyx
Tillsätt saffran och mjölk och låt degspadet bli lite kallare än fingervarmt. Vansinnigt goda och saftiga bullar med saffran, mandelmassa och vit choklad
Smält smöret blanda med mjölken. Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Rör ner det i äggsmeten Rör till sist ner mjölk- och smörblandningen och rör till en slät smet
Tillsätt mjölk och smält smör. Riv mandelmassa och blanda med äggen. 100 g mandelmassa. 1 dl mjölk. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Rör ut jästen med mjölken, tillsätt saltet och lite mjöl till att börja med. Vi bakade rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. 5 dl mjölk. 200g mandelmassa. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Riv mandelmassan och blanda/kör med elvisp, med smör och rivet apelsinskal (bara några drag på rivgärnet, kanske 1/2tsk. 5 dl mjölk. 200g mandelmassa
Häll jästen och den uppvärmda mjölken i en skål (gärna bakmaskin pga. 5 dl mjölk. 150 g mandelmassa. Värm mjölken till 37 grader. 5 dl mjölk. 150 g mandelmassa
Riv mandelmassan (blir lättare om den legat i kylen en stund innan) och chokladen i varsin skål. Bred på smöret och strö över mandelmassan och chokladen
Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna. Äpple i vetebröd är osedvanligt gott och hivar du även i mandelmassa, så är bullen fullkomligt oemotståndlig
Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel