Baka mitt i ugnen, 225º, ca 30-45 minuter beroende på rotfrukternas storlek. Skrubba potatisen väl. Dela stora potatisar i klyftor och små, tex färska, i halvor
Koka rotfrukterna utan potatis i 10 min i saltat vatten. Lägg i potatisen och koka ytterligare 30 min. Vispa ihop ägg, grädde, fil, kryddor och tillsätt i den kokande soppan när du tycker den har rätt mängd vätska
Smör/milda. Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Hacka under tiden korven i skivor, ifall ni vill ha mildare korv till barn så skiva exempelvis dessa i halvmånar medan den starkare korven kan vara hela rundlar, detta gör det lättare att skilja de olika sorternas korv åt senare och plocka bort de starkaste bitarna ur soppan som ska ges till barnen
Bryn köttet i Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt rotfrukter och lök och stek ytterligare 5 minuter. Tillsätt lagerblad, vatten, buljongtärning, Milda Mini Mat 7 % och hela rosmarinkvistar. 2 msk Milda Culinesse till stekning. 2 1/2 dl Milda Mini Mat 7% eller Milda Mat 15%
Den ger lite extra hetta i magen för dem som gillar det, annars kan man så klart dra ner på curryn, eller ta bort den helt, om man vill ha en mildare variant
Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. 1Smör/milda. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Laxburgare med pepparrotsdressing och grillade rotfrukterAntal portioner. Dressing2 dl milda fraiche3 cm pepparrot, rivensaften av 1 lime0. Rotfrukter500 g blandade rotfrukterrapsoljarosépeppar, chili, och timjanrucolasalt och pepparSkär rotfrukter i stavar på 1 cm i tjocklek, vänd runt i olja och kryddor. 2 dl milda fraiche
Skala alla rotfrukter och skär i rejäla bitar. Slanta korven och lägg ovanpå rotfrukterna och rosta i ytterligare 5-10 minuter 2 förp Scan Grovmald korv, mild enbär, à 300 g