Adzukibönan är en liten böna med nötig och mild smak, inte lika mjölig som många andra. Idag blev det hemburgare med surkål och majonnäs till lunch och gott blev det
Mild, kallpressad olivolja. Sommarsallad och surkålspesto. Ylva bjöd på en mycket annorlunda och smakrik pesto till frökexen, med en bas på surkål istället för basilika
När jag kom hem stekte jag korven i bitar tillsammans med grönkålen för att få en mildare smak, la till lite ekologisk surkål och en klick ekologisk senap
Mjölksyrade grönsaker kan man dels göra själv (surkål osv) eller köpa i välsorterade butiker. 1 dl mild ajvar relish, stark om du gillar hetta. 1 dl mild ajvar relish, stark om du gillar hetta
Skölj surkålen om du vill ha mildare smak. Surkålssallad funkar bra till hamburgare och grillat kött. Och tycker du att surkål är för syrligt för din smak – skölj kålen innan den hamnar i salladsskålen
Baljväxter som kikärtor, vita bönor, svarta bönor (färska bönskidor och gröna ärtor är mildare, men bör ändå undvikas i början även vid grundläggande paleo)
Börja med att koka fläsklägget med morot, kryddpeppar, lagerblad, salt och peppar, i ca 1-1½ timme. Ta upp köttet och skär i mindre bitar, lägg tillbaka i spadet, låt köttet svalna i spadet
Ett plus är att den även är mild för magen. Den syrade rödkålen var något nytt för mig, men jag gillade den så den ska jag köpa igen, den är ett roligt alternativ till min favorit surkålen