Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Hacka lök, dela äpplet i småbitar och dela korvarna i bitar. Fräs först löken i smöret tillsammans med curry på svag värme ngn minut och låt sedan äpplet fräsa med
Blanda lök, vitlök, äpple och rosmarin. Krydda med salt. Kärna ur och tärna äpplet. Fyll kycklingen med hacket, pensla med olja och krydda med salt och peppar
4 900 g färsk potatis 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl äppelcider 4 kycklingfiléer 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar majsstärkelse (Maizena) 1 rött äpple 1 rödlök 200 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver. Skala och tärna äpplena. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
4 ca 1 3/4 dl mjölk 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd 3 gula lökar 600 g nöt- eller lammfärs salt och peppar 2 äpplen 350 g champinjoner 2 msk margarin till stekning Till servering nykokt potatis ev rårörda lingon Lägg till i inköpslistan
Ett annat chutneyrecept medäpplen, mango och ingefära hittar du här. I stället för min äppelcidervinäger som är lite extra, kan du ta alldeles vanlig äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger, och har du inte gröna russin i gömmorna så går det alldeles utmärkt med vanliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.