Matbröd russin recept

56 Spara
Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Baka "Hälsobröd" i långpanna!

Arbeta igenom degen igen och bred ut i långpanna med bakplåtspapper. )Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten
14 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
6 Spara
5-minuters bröd!!

5-minuters bröd!!

Jag är verkligen ingen person som gillar och baka matbröd och bullar. Jag gillar inte att ha frukt, nötter o russin i bröd så jag bakar utan de, men låter det stå kvar i receptet så kan ni baka efter ert tycke o smak
4 Spara
Ninjabröd

Ninjabröd

1 dl hackade russin. Alla torra ingredienser blandas noga. Rör ner yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord 1½-litersform
1 Spara
Renées goda bröd

Renées goda bröd

Blev så baksugen på att göra lite matbröd. 1 dl russin. 1 dl russin. Renées goda bröd. Blev så baksugen på att göra lite matbröd
0 Spara
Vörtbröd

Vörtbröd

Den stora tjuvningen var dock söndagens vörtbrödsbak och den första julskinkans griljering, som sedan resulterade i skinksmörgås med julmust till kvällsmat
66 Spara
Matbröd

Matbröd

Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölksblandningen
30 Spara
Gott matbröd

Gott matbröd

Ta bort rivskivan, montera kniven och mixa de rivna morötterna med russinen till finfördelat. Det finns en hel del pengar att tjäna på att baka matbröd själv, särskilt om man har matfriska ungdomar i familjen
4 Spara
Grov snabblimpa

Grov snabblimpa

Enkelt och ljuvligt gott och riktigt saftligt matbröd. 4 dl grovt rågmjöl alt. dinkelmjöl3 dl vetemjöl1½ tsk salt2 tsk bikarbonat4 dl filmjölk2 msk sirap3 msk lingonsylt½-1 dl russinBlanda alla torra ingredienser
4 Spara
Stort russinbröd

Stort russinbröd

Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat. Det är mycket mer noga med proportioner och ingredienser, improvisationsmånen är så mycket mindre
2 Spara
Småvört!

Småvört!

Jag ska ta med matbröd och fikabröd. Smält smöret på lågvärme, tillsätt russinen och pomeransen och blanda i sist julmust, porter, sirap
Sökförslag och sidor