Tillsätt sedan rågmjöl och vetemjöl som du tillsätter lite i taget. 6g jäst (ungefär 6 st ärtstora bitar) 6 dl kallt vatten 1 skalad och riven morot 1 msk honung 3 tsk salt 1 msk olivolja 2 dl fint rågmjöl Ca 12-13 dl vetemjöl Gör så här. 2 dl fint rågmjöl
Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl lite i taget. 3 dl fint rågmjöl. 3 dl fint rågmjöl. Ärligt talat, finns det något godare än nybakat varmt bröd med massor av smör som smälter på
Tillsätt rågmjöl och nästan allt vetemjöl. skållningen / 4,5 dl vatten / 300 g rågsurdeg / 25 g jäst / 1 dl solrosfrö / 1 dl pumpafrö / 100 g grovt rågmjöl / 750 g vetemjöl special / 25 g honung / 25 g havssalt. 100 g grovt rågmjöl
Att baka riktigt gott matbröd är ett äventyr i sig och kräver om man vill nå ett ypperligt resultat, uppmärksamhet, kreativitet, experimentlusta och modet att våga misslyckats när man tror att man hittat sin teknik
Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd. Det används traditionellt i blinier och är ett bra näringsrikt glutenfritt alternativ till vetemjöl eller rågmjöl