Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
2 msk olja (gärna raps- eller olivolja). 2 msk olja (gärna raps- eller olivolja). Maximalt lyxig helgfrukost och en doft av nybakat som dröjer sig kvar i huset hela dagen – Finns det ett bättre sätt att börja dagen
0,5 dl olivolja. 0,5 dl olivolja. 1 stort bröd i långpanna eller 2 mindre. 4 dl ljummet vatten. 20 g färsk jäst (lite mindre än en halv jäst) eller 2 tsk torrjäst
Tillsätt vatten, olivolja och salt (eventuell honung om du vill ha det) och vetemjöl, lite i taget. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–6 dl vetemjöl. Garnering olivolja ,flingsalt eller salt, soltorkade tomater i strimlor, färsk basilika (eller rosmarin), 1 rödlök alla juline. 25 g jäst 2 dl vatten, fingervarmt 2 msk olivolja 3 tsk salt ca 5–
Brödet serveras då oftast tillsammans med god olivolja och några droppar av den klassiska balsamvinägern från Modena och då gärna den krämiga varianten
1 dl rapsolja/olivolja. Dessa tekakor är snabba att baka och snabba att äta. ). Nu börjar sommaren gå mot sitt slut, det år lika fort varje år mot slutet