Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller cremefraiche i en bunke och vispa samman dem. 250 gr kesella eller cremefraiche. 250 gr kesella eller cremefraiche
Du kan blanda kryddörter i en deg när du bakar scones eller vitt matbröd. DAGENS RECEPT 14-11-23POTATISSALLAD MED GRÖNTFörr var potatissallad ojämförligt den mest populära salladen, inte bara till rostbiff eller varm korv
Garnering CremeFraiche Stenbitsrom Rödlök, finhackad Vitlökssmör. Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst För Matbröd, färsk 75 g (1/2 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete eller Råg 500 g (ca 5 dl) vatten 850 g (ca 14 dl) vetemjöl special 15 g (ca 1 msk) strösocker 15 g (ca 1 msk) smör 12 g (ca 2 tsk) salt Topping Garnera gärna bröden med solros, linfrö eller riven ost
Fick total baklust häromkvällen och bakade matbröd på tvären och längden. Jag hade inte allt hemma som behövdes, så jag fick byta ut kesellan mot smör och lätt crème fraiche
Sen så undrade han varför i hela friden jag inte kunde göra den sås jag alltid gör till lax (cremefraiche, rom, dill, persilja och gräslök) och varför skulle jag he lök i såsen om jag nu gjorde nån ny variant, det va ju skit äckligt
I mitt förra liv så var jag en utomordentlig bagare, riktigt j-a duktig på att baka matbröd. 3 ägg300 gram färskost2½ dl jordgubbar½ tsk vaniljpulver1 msk hackad färsk mynta½ lime, zest frånTopping3 dl cremefraiche½ tsk vaniljpulverJordgubbar till garneringBörja med botten. Rör ihop cremefraichen och vaniljpulvret, bred det över den avsvalnade kakan och sätt tillbaks i ugnen, 175 grader, 5-10 minuter
Toppa soppan med ört cremé fraiche Servera gärna soppan med matbröd. Blanda ihop samtliga ingredienserna till ört cremé fraichen, smaka av med salt och peppar
Blanda samman cremefraiche, majonnäs, chilisås och bostongurka i en skål. 1 påse torrjäst för matbröd. 2 dl cremefraiche. 1 påse torrjäst för matbröd. 2 dl cremefraiche
När jag fick min glutendiagnos bestämde jag mig ganska snabbt för att det inte skulle hindra mig från att äta goda saker så som tårtor, bullar, fikabröd och matbröd – med bloggen vill jag dela med mig av recept, sprida inspiration och visa att glutenfritt faktiskt är gott