I somras efterlyste vi recept medröda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favoritâ€. Och nu när höstkylan bitit sig fast så är det gott med en värmande soppa
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Fräs linser, potatis och lök snabbt i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med smörgås med grillad kyckling, sallad och basilika
Servera soppan medbröd och ost. 1 stor finhackad gul lök1-2 msk olja eller smör1-2 tsk paprika pulver3 dl röda linser1 1/4 liter svag buljong2 råskalade tärnade potatisarCa 2 msk tomatpuré 1 tsk salt + lite svartpepparFräs löken i en kastrull på låg värme och få i så lite fett som möjligt. 3 dl röda linser
Börja med att skölja linserna, skala eller borsta potatisen och ansa och skölja purjolöken. Fräs purjolöken, potatisen och eventuella andra grönsaker du tillsatt i matfettet på medelvärme, strö över paprikapulvret och rör om
Servera gärna med en klick gräddfil och ett bröd att doppa i soppan. Den här linssoppan har sin grund i i en burk garam masala och en längtan efter het, värmande mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.