Marulk saffran recept

Kafé Tinells fisksoppa med saffran

Kafé Tinells fisksoppa med saffran

Häll sedan i krossade tomater, vatten, buljongtärning, saffran, vin och fond. 7 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning 3 dl krossade tomater 1 fänkål 1 palsternacka 1-2 morötter 1-2 potatisar ½ purjolök 2 vitlöksklyftor ½ hg färsk dill 500 g valfri fisk (ex lax, torsk, marulk) ½ dl hummerfond 1 dl vitt vin 2 dl grädde 1 påse saffran 1 dl gröna ärtor Ev. 1 påse saffran
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne. 1 g saffran. 500 g marulk
Stekt lax med bulgursallad

Stekt lax med bulgursallad

Värm Milda Kockens val i en tjockbottnad kastrull, stek vitlök, lök, chili och saffran utan att det tar färg
Vår godaste fisksoppa

Vår godaste fisksoppa

Välj fisk som är fast i köttet, t ex marulk, gös, lax, hälleflundra. Len och helt ljuvlig fisksoppa med smak av bland annat saffran
Fisksoppa

Fisksoppa

ex torsk, lax, marulk. Saffran. ex torsk, lax, marulk. Tillsätt saffran, salt och peppar. Saffran. En god fisksoppa som blir ännu godare om man tar sig tid att göra en egen fiskfond
Pluras fisksoppa

Pluras fisksoppa

Fastare fisk som marulk och hälleflundra tar längst tid så lägg ner den först. Tillsätt efterhand saffran, fortsätt röra en stund
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Jag använde marulk, hälleflundra och havskatt. Saffran. Fräs i en stor gryta med lite olivolja, tillsätt tomatpuré, saffran, tärnade tomater, lager blad och en kvist timjan

Nyår 2011

Lägg marulk och lax i en bunka och torsk i en egen. Åza hjälpte dekorationsgudinnan Nika med ballongerna Fisksoppa mmm saffran

Fiskgryta med saffran

Vill man lyxa till det lite kan man givetvis använda finare vit fisk som Hälleflundra eller Marulk och toppa med även färska blåmusslor
Paella med marulk, tigerräkor, musslor och kornris.

Paella med marulk, tigerräkor, musslor och kornris.

100gr tärnad marulk60gr 6st tigerräkor4st musslor40gr 1/2 dl kornris20gr 1st hackad challotenlök30gr hackad rödpaprika30gr tärnade sockerärter40gr 2st halverade cocktailtomater1st hackad vitlöksklyfta20gr 1 matsked kesella 1 %5gr kokosfett 1/4 tesked saffran 1 matsked flytande grönsaksfond 1/3 tesked paprikapulverHackad persilja Malen svartpepparÖrtsalt1,2dl vatten. Börja med att steka marulken och tigerräkorna i kokosfett i ca 30 sekunder, lägg dem åt sidan och i samma stekpanna stek lök, vitlök, paprika, saffran och paprikapulver i ca 30 sekunder tills grönsakerna är mjuka, häll kornris, vatten och grönsaksfond. Blanda i sockerärter, tomater, marulk, tigerräkor och musslor och låt den stå på efter värmen med lock i ca 5 minuter. Kalorier 187,1Protein 20Kolhydrater 17,2Fett 3,5 100gr tärnad marulk. 1/4 tesked saffran. ca 8 minuter Blanda i sockerärter, tomater, marulk, tigerräkor och musslor och låt den stå på efter värmen med lock i ca
Fisksoppa

Fisksoppa

Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt,saffran, curry, paprika och cayenne. Fisksoppa från Allt om mat10p 2 purjolökar1 fänkål1 msk smör1 msk olivolja1 1/2 liter vatten5 dl torrt vitt vin8 dl vispgrädde4 tärningar fiskbuljong1 1/4 dl koncentrerad hummerfond1 tsk salt2 pkt saffran (à 0,5 g)2 krm curry1 1/2 tsk paprikapulver1/2 tsk cayennepepparMusslor. 5 tomater250 g haricots verts500 g skinn- och benfri laxfilé500 g filé av t ex marulk, havskatt eller annan fast fisk1 paket frysta kräftstjärtar (250 g)Vitlökscrème fraiche

Frantzen/Lindberg

Grillad marulk med sås på levern & bottensats på raps. Rötistekt utegris(lillehem), hummer & saffran. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av

Soppa från Cannes

Tex gös, lax, marulk. Tillsätt saffran och och timjan, låt fräsa i 2-3 minuter. Recept av Fredrik Eriksson ur boken Hjärnkoll på maten av Martin Ingvar och Gunilla Eldh 1 paket saffran

Marulk i saffrantomatsås

Lägg i marulksbitarna och bryn någon minut per sida. Saffran. Marulk. Koka upp pastan medan du tillagar fisken

Soppa - Bouillabaisse

fjärsing, knorrhane, marulk, havsål, bläckfisk. Smaka av och krydda mer om så önskas, exempelvis salt eller saffran