Skala potatisen. Hacka upp i stora tärningar. Haricotsverts delas i två eller tre delar. Hetta upp olja i stekpannan och stek potatis och haricotsverts med spiskummin, kanel och koriander
Nästa restaurang att öppna i Stockholm borde vara en marockansk. Som grymma Chez Omar i Paris. Till dess får vi laga egna grytor hemma, eller ta oss till 47 Rue Bretagne i Marais
Men jag lagade en vegetariskmarockansk gamilla. Det är ingen uppoffring för min del. Jag tycker om det här och det kostar bara självkostnadspris, vilket blir mycket billigare än vad det skulle bli om man köpte mat på pizzerior mm, eller anlitade annan catering
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Marockansk kikärtsgryta är en kryddig, vegetarisk gryta. Veckans matsedel kommer lastad med fem middagstips – allt från kycklingsallad och kikärtsgryta till pastagratäng och en vegetarisk grillmiddag