Att baka glutenfritt bröd tar ingen tid alls - i jämföresle med vanligt bröd som oftast ska jäsa. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Glutenfri, mejerifri, utan ägg, raffinerat sockerfri. Jag skulle tro att det här brödet är lika gott att klicka ut i portionsformar på en plåt också, forma i så fall med lite lätt fuktade händer
Detta krispiga och tunna fröknäcke är supergott att bryta i småbitar och servera med en god dipp men passar även alldeles utmärkt att äta med ett gott pålägg
Tabbouleh brukar man vanligtvis göra med cous cous, men går lika bra att göra utan. Hacka paprikan och fräs lite snabbt i olja eller smör tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och en skvätt vinäger
Tabbouleh på "riktigt" är med bulgur och mynta i, men jag har gjort om receptet på det här viset så att även glutenintoleranta kan äta den, plus att jag skippar myntan i som jag inte är så där speciellt förtjust i
Har nu en glutenfri frukost”flinga” som vi serverar med bikaka och yoghurt. Just nu är det många som har en glutenfri diet och då har vi anpassat oss till det
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.