körsbärstomatermoröttersparrisfärsk gul lökröd lökpurjolökfärsk vitlök (drog upp några färska vitlökar från landen, inte stora men sååå goda)gräslökolivoljasalt och pepparsmörSkiva alla grönsaker och lägg i ett foliepaket (dubbel folie)
persilja, oregano, dragon, basilika, gräslök,etc. Marinaden räcker till cirka 1 kg rostbiff. Stek rostbiffen hel i ugn, 125C, 35 min eller tillsinnertemp
Lägg upp på fat eller låt svalna helt och servera som kall marinerad stek. Örtsås blir det med någon deciliter hackade örter som dragon, persilja och gräslök
Till den serveras en så enkel sak som smörstekt finhackad lök marinerad i honung med en dill kvist. Kristina skinkan är helt enkelt en Norsk skinka, en produkt som är saltad och lufttorkad, men man kan lika gärna använda kallrökt renstek, rostbiff, basturökt skinka osv, och i den rullar man in en liten mängd stekta kantareller
Servera med färdigköpt rostbiff som du själv marinerar lite extra. Stug-potatisallad5 kokta potatisar i bitar1 hackad rödlök1 burk "kall sås" tror det var gräslök och vitlök2 dl lätt creme fraichesalt och svartpeppargräslökBlanda allt, låt dra någon timme
Häll sardellsåsen i såskopp Blanda salladen och finhacka gräslöken. Garnera tallrikarna med den blandade salladen och strö över den finhackade gräslöken