Stäng av ugnen och låt marängbotten stå kvar i ugnen tills den svalnat helt. Fyllningen blev inte heller hjortron som den gången, utan jag gjorde en vit chokladgrädde med touch av citroncurd och fyllde sedan med färskabär
Lägg på nästa marängbotten och resten av grädden och hallongrädden. Till dessert serverades en marängtårta med äggkräm och hallongrädde och den garnerades med färskabär och riven choklad
Bred på lemoncurden på marängbotten. Vräk på färskabär. Det här är världens enklaste tårta att göra. Den är så fantastiskt god, så man svimmar lite vid varje tugga
Väl hemma på kvällen lagade vi trerätters tillsammans, först åt vi Toast Skagen och till huvudrätt en getostgratinerad oxfilè med klyftpotatis och tranbärssås och efterrätten blev en frusen cheesecake med färskabär
Jag har toppat med grädde och färsk bär, enkelt med så himla gott. Hej hej,. Nu tänkte jag att ni skulle få ett recept på marängbottnar som man kan använda sig av när det är dags att fixa ihop en tårta att bjuda på
ev färskabär. Nutellatårta/semifreddo med maränger och bär. Och jag kan tänka mig att jordgubbarna kan bytas ut mot annan frukt eller bär efter säsong eller uteslut bären helt och servera endast med rostad flagad mandel
Ett tips för att få tårtan att ligga still på tårtfatet är att lägga en klick chokladkräm på tårtfatet och lägga på marängbotten, då håller sig tårtan på plats
Har du gjort bottnar i en långpanna delar du marängbotten i två halvor. En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico