Mandelsmör på mandelmjöl – gör ditt eget!
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mandelsmör på mandelmjöl – gör ditt eget!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 gr
  • 6 dl Ekologiskt mandelmjöl
  • 1 msk Kokosolja
  • 1 krm Oraffinerat havssalt

Beskrivning

    Mixa mandelmjöl, kokosolja och salt i matberedare eller mixer.

    Kör på högsta nivå med regelbundna pauser.
    Stanna för att skrapa ner mjöl från kanterna.
    Upprepa dettar tills du får ett krämigt smör, ca 10 min.

    Häll över i en tätförsluten glasburk och förvara i rumstemperatur i 1-2 veckor eller i kyl under längre tid (i flera månader)

    För ett krämigare smör som går fortare att mixa samman, tillsätt mer kokosolja. Rekommenderar som mest upp till 4 msk.

    Kvalitén på mandelmjöl kan göra att det tar mer eller mindre tid för mjölet att bli till smör. Rekommenderar därför ett mjöl av god kvalité

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.