Smulpaj går alltid hem och fyllningen i denna variant består av lingon, blåbär och äpple (du kan dock välja vilken frukt/bär du vill) och smultäcket innehåller bland annat saffran och mandelmassa
Garnera med lingon och florsocker, servera med vaniljglass och lättvispad grädde. Vispa upp ägg lätt, blanda ner mandelmassa, citronskal, vanilj och crème fraiche
Riv mandelmassan och strö den över smördegsbitarna, men inte längst ut på kanten. Finriv citronskal och strö över och toppa med frysta lingon och socker
I fyllningen hade jag mandelmassa som jag rostat före vilket gav en sjukt god smak och före gräddning spritsade jag i en lingonkompott/sylt i mitten som jag kokat själv
Lingonens syra passar bra med mandelns söta och milda smak perfekt. 225 g frysta lingon 2 msk strösocker 100 g mandelspån, rostade Mandelmousse. 150 g mandelmassa 3 dl vispgrädde Mosa lingonen tillsammans med sockret. 225 g frysta lingon. 150 g mandelmassa
Riv mandelmassan grovt, och blanda med kokos och socker. Varför inte testa att smaksätta den med lite kanel och kardemumma, och använda lingon och blåbär som garnering
ca 20 st 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 250 g frysta lingon 1/2 dl strösocker 200 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1 krm vaniljpulver 200 g smält mörk choklad ev lingonpulver (att strö över) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Mandelmassa. Mjuk pepparkaka med lingon. Frys in resterande mandelmassa, tina och ta fram och fylla muffins, eller rulla kulor och doppa i choklad för ”marsipanbröd”
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Under kursen har dem även hunnit med att baka Franska Valnötssnitt, Kaneldubblé, Mina succékakor, Kokostoppar med Cacao & Chili, Lingon Cookies, Karlsbaderbullar samt flera saker som jag inte hunnit baka och lägga ut här, som till exempel Wienerbröd(blev jättefina
Lingonparfait. Tillsätt de rårörda lingonen. Lossa kanten och dekorera med lingon och mandelkottar. Mosa 200 g lingon med 1 dl socker. Blanda ned 300 g hela lingon. 200 g lingon