3 dl
bär, ungefär (jag använde mig av diverse röda bär, bla. väldigt mycket vinbär, vilket visade sig bli lite för surt... så - tar du röda vinbär; ta inte för mycket!)
Den här enkla bärkakan är supergod bara som den är eller med en klick grädde eller glass till. Sätt in kakan i ugnen, koka kaffe och samla gänget – bärkaka på G
Igår var jag bjuden på en middag och jag bestämde mig för att baka något att ta med. Hade både blåbär och jordgubbar hemma så dessa fick vara en del av min kaka
Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det i äggvispet. Tillsätt mandelmassan, smöret och citronen och rör tills allt är väl blandat
Rör ihop ägg och socker. Blanda ner mjöl. Tillsätt det smälta smöret. Lägg på de bär du tycker om. Grädda kakan i 160 grader i nedre delen i ugnen i ca 20 minuter
Här i Roskilde har våren kommit på riktigt. solen skiner, vinterjackan har gått i ide för gott, knopparna slår ut, och fåglarna sjunger i munnen på varandra - UNDERBART
denna enkla Bärkaka, med blåbär, hallon och smultron. Enkel Bärkaka. Skördetid för mycket nu. =D Idag har vi satt krusbärsvin på jäsning, första gången, ska bli spännande att se hur det lyckas
Sega och alldeles knäckiga i smaken blir de här havrekakorna med massor av torkade bär i. Jag använder en blandning med russin, blåbär och granatäppelbitar, men det går lika bra att blanda friskt utifrån vad man gillar
Hittade en lapp med ett "gammalt" recept som legat i en låda ett bra tag sen senast jag bakade den. Ett mellanting mellan kaka och paj kan man nästan säga, men den har inget pajskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.