Inspirerad av det stötte jag mitt saffran till smulpajenmed äpple i lite Calvados. Blanda med smör och övriga ingredienser och blanda till en smulig massa
Ikväll kom mina svärföräldrar på besök och de förärades med ett urval av juliga bakverk, däribland de här superenkla bakelserna med mandelmassebotten och lingonyoghurtgrädde
Medmandelmassaoch saffran i kan det helt enkelt inte gå fel. Blanda smöret medmandelmassan. Vi har haft full rulle hela helgen med besök så idag tar vi det lugnt och myser med familjen
Det stora chokladhjärtat är bara gjort av smält choklad med hackade pistagenötter på. Den godaste mandelmassan jag någonsin smakat är denna, och den är Raw
När du blandat ut alla degvätska i bulldegen häll i saffran, salt och socker innan mjölet. Med ett paket saffran blir inte smaken så genomträngande och passar bra till mandelsmassan
På allmän begäran lägger jag ut mitt recept på lussemuffins medmandelmassa, apelsin och saffran. (detta gör man för att mandelmassan inte ska sjunka till botten och bara lägga sig längst ned)
Lingonen var lite syrliga och det passade perfekt ihop med kakan. Jag ska definitivt baka den jag med. Rör ner det i smeten och blanda ner mandelmassan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.