Mandelmassa konjak recept

Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Saffran i konjak (du behöver två satser till bullarna). De här har dessutom en ljuvlig fyllning med mandelmassa
Mozartkulor

Mozartkulor

Tips Om man vill smaksätta mandelmassan, med ex-vis konjak, så river man ner den grovt på rivjärnet och blandar i en skvätt konjak
Mozartkulor

Mozartkulor

Rulla kulor av mandelmassan med nougat i mitten. 600 g mandelmassa. 12 msk konjak. 1600 g mandelmassa 200 g Odense nougat 2 msk konjak 150 g mörk choklad lite smör 1 dl kakaopulverRiv mandelmassan och blanda med konjaken
Enklaste mandelmassetårtan

Enklaste mandelmassetårtan

Den här glutenfria tårtan med mandelmassa bjöd mamma på i påskas. Hon uteslöt konjaken i smeten och serverade tårtan med vispad grädde och bär
Julgodis  – Mozartkulor

Julgodis – Mozartkulor

Riv mandelmassan. 375 g mandelmassa. 3,5 msk kirsch, konjak el liknande (vi brukar väl köra Amaretto). 375 g mandelmassa. 3,5 msk kirsch, konjak el liknande (vi brukar väl köra Amaretto)
Chokladspeglar

Chokladspeglar

Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Rör om så att chokladen smälter och smaksätt med konjak eller vaniljsocker

Semmel-tårta

200 g mandelmassa. 2 msk likör eller konjak (valfritt). 2½ dl mjölk. 25 g jäst för söta degar. ½ dl Milda Culinesse, rumstempererat
Saffranssemlor med cointreaufyllning

Saffranssemlor med cointreaufyllning

Blanda inkråmet med riven mandelmassa, apelsinskal, apelsinsaft och grädde. 11 msk cointreau, konjak eller rom. 1300 g mandelmassa
Robertos kaka

Robertos kaka

Riv mandelmassan grovt och ställ åt sidan. Smaksätt med konjak, whisky eller rom. Vänd ner den rivna mandelmassan
Fikonbröd

Fikonbröd

Riv mandelmassan grovt och blanda med florsocker. Blanda ner de hackade fikonen och smaksätt med konjak

Mini-semlor

200 g mandelmassa, riven. 2 msk likör eller konjak (valfritt). 2½ dl mjölk. 25 g jäst för söta degar. ½ dl Milda Culinesse, rumstempererat
Frasiga äppelbakelser

Frasiga äppelbakelser

Riv mandelmassan och blanda med calvados/konjak. Skär i klyftor och lägg omlott på mandelmassan. 100 g mandelmassa. 1 msk calvados (fransk äppelkonjak) eller konjak
Mozartkulor

Mozartkulor

Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice. 400 g mandelmassa. 2 msk konjak eller koncentrera äppeljuice