En härlig längd med saffran och söt mandelmassa och medrussin som gör den lite julig. Russin. Riv mandelmassan i en skål och blanda ihop med smöret till en krämig fyllning
Hyvla mandelmassa över och strö på russin. I äldre tid hade man inte råd att baka med saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades över de nybakade bullarna
Hyvla mandelmassa över och strö på russin. I äldre tid hade man inte råd att baka med saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades över de nybakade bullarna
Om du gillar russin är det bara att slänga i en näve – men det är minst lika gott utan. Smält smöret försiktigt i en liten kastrull tillsammans med saffran
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Detta är min egenkomponerade pannacotta tårta denna är smaksatt med ICAs sockerfria flädersaft. men man kan byta ut denna med den saft du önskar med eller utan socker beroende på om du äter sockerfritt eller inte
Detta är en ny tårta lite mixat av olika favoritsmaker och recept till mig en underbar nötbotten med en krämig blåbärs och färskost kräm toppad en blåbärsgele och till sist dekoredad med lite färska bär
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.