Vispa ner äggen, ett i taget och häll i mandellikören. 1 msk mandellikör. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj in formen med smör och klipp till en rundel av bakplåtspappret som har samma mått som botten på kakformen
MANDELKAKOR MED AMARETTO40 st200 g sötmandel1 bittermandel1,25 dl strösocker1,5 msk amaretto (mandellikör)2 st äggvitorflorsocker att rulla kakorna iGör så här
2-3 msk Amaretto (mandellikör). Men hörrni nu är väl ändå vädergudarna på vår sida. Jag blir så ända in i hoppsan glad varje morgon jag slår upp de blå och ser att solstrålarna letar sig fram där genom rullgardinen
Vispa grädden och blanda med mandellikören. 2 msk mandellikör. Smörj formarna med smält smör. Lägg sötmandel, bittermandel och socker i skålen till matberedaren med kniven monterad
Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 18 8 cl Amaretto (mandellikör). Så här gör du 5 minuter Häll alla ingredienser i en torr och ren shaker
Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop äggvita och socker. Blanda ner likör och mandelmjöl. Rör till en smet. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 14 bollar (för 1 sats)