Låt kakan svalna och servera med sylt och eventuellt grädde. Undrar förresten om ostkakan går att göra med mixad (silken- och fast) tofu istället för ägg
kan mandelbottnen dränkas in medmandellikör. Rör ricottan med socker och amaretto till en jämn smet. Häll smeten i en välsmord och bröad form, ca 24 cm i diameter, helst med löstagbar kant. Bred ut smeten i en smord pannkakslagg, ca 24 cm i diameter, eller form med löstagbar kant Grädda botten mitt i ugnen 6-8 minuter eller tills botten fått vacker guldgul färg
MANDELKAKOR MED AMARETTO40 st200 g sötmandel1 bittermandel1,25 dl strösocker1,5 msk amaretto (mandellikör)2 st äggvitorflorsocker att rulla kakorna iGör så här. Klicka ca 1 tsk av den kladdiga degen ner på en tallrik med florsocker på
Med andra ord har lusten för att få gjort saker äntligen kommit tillbaka och jag vet inte, men allt känns så mycket lättare när himlen är blå, naturen sprakar av färger och solen strålar
Vispa grädden och blanda medmandellikören. Smörj formarna med smält smör. Lägg sötmandel, bittermandel och socker i skålen till matberedaren med kniven monterad
Servera gärna kakorna till en god fruktsallad, till exempel Citrussallad med amarettogrädde. Fukta händerna med kallt vatten och forma smeten till 14 bollar (för 1 sats)
I fredags gjorde jag en så god mandelglass som jag gärna delar med mig av receptet. 0,5 dl Amaretto Disaronno (italiensk mandellikör). 0,5 dl Amaretto Disaronno (italiensk mandellikör)
Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet. Täck sedan med resten av smeten. 2 msk mandellikör, tex amaretto. 2 msk mandellikör, tex amaretto. Steg 2 Vispa smör och socker poröst med en elvisp. Steg 7 Garnera med flagad mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.