Mandelbotten konjak recept

Choklad och mandeltårta

Choklad och mandeltårta

Lägg en mandelbotten på ett fat. Bottnarna är som sega biskvi-bottnar och fyllningen är som en chokladtryffel smaksatt med konjak
Mattias fikafavorit

Mattias fikafavorit

 Börja med att lägga en mandelbotten på ett fat och bred på hälften av chokladkrämen. Smaksätt eventuellt chokladkrämen med konjak
Chokladmoussetårta

Chokladmoussetårta

Den består av en mandelbotten toppad med en mörk chokladmousse med kraftig smak och en lenare vit chokladmousse med en touch av konjak
Det blir en dag i köket

Det blir en dag i köket

Måste nog ändå erkänna att den inte är lika plättlätt att göra som de bakverk jag brukar baka, men väl värt besväret, i alla fall om man vill njuta av en chokladig mandelbotten med tre lager fluffig chokladmousse i olika smaker och vem vill inte det liksom
Chokladtårta med mockatryffel & mandelbotten

Chokladtårta med mockatryffel & mandelbotten

konjak. Mandelbotten. Tillsätt kaffe och konjak och rör till en jämn smet. konjak. Hej. För ett tag sen hade vi goda vänner på middag och jag hade inte en aning om vad jag skulle göra till dessert

Chokladtårta med mandelbotten och mockatryffel

Tillsätt kaffe och konjak och rör om till en jämn smet. 4 msk konjak. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på 2 formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter

Chokladtårta

Mandelbotten. Tillsätt kaffe och konjak och rör till en jämn smet. 400 g mörk choklad, 70 %2 dl vispgrädde2 dl lätt creme fraiche0,25 dl strösocker1 dl kaffe, varmt och starkt2 msk konjak25 g smör, rumsvarmtGarnering. 2 msk konjak

Iskall nyårsdröm

Mandelbotten. Rör ned konjak och sist grädde. 2 msk konjak. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter

Desserttårta

whisky eller konjak. Tag ut mandelbotten och sänk ugnsvärmen till 75 grader. Sätt ugnen på 150 grader. Rita två cirklar på bakplåtspapper, ca 18 cm i diameter

Ljuvlig choklad- och mandeltårta

Lägg en mandelbotten på t ex ett tårtfat. Smaksätt med konjak och låt krämen bli så kall att den kan bredas ut

Trefärgad chokladmoussetårta

Himmelsk mjuk krämig choklad av tre olika sorter på en god mandelbotten. Den kan med fördel tillagas dagen innan och vill du ha en mer ”vuxen” smak på det hela kan man lägga i en matsked konjak eller rom i till exempel den mörka chokladen