Eftersom den är gjord på majsmjöl är den även skonsam för känsliga magar. Polenta med bacon och svamp. 140 g bacon, skuren i strimlor. Tillsätt bacon, svamp och lök och fräs tills vätskan kokat in, ca 5 minuter. 140 g bacon
½ dl majsmjöl. Jag vill egentligen ha bacon, men återigen. Och ja, bacon är faktiskt en sådan sak. Här använder man som oftast pancetta, skuren i kuber, i stället för bacon, så det är inte bara att gå in i gemene matbutik och tro att det finns rader med bacon uppstaplade
Blanda majsmjöl, vetemjöl bakbulver och salt och häll ner det i bunken. Idag har jag gjort vissa helt naturella, ( utan fyllning) andra med fetaost och vissa med bacon/fetaost
ex bovetemjöl, mandelmjöl, majsmjöl eller ytterligare en dl av någon av ovanstående mjöler. ex bovetemjöl, mandelmjöl, majsmjöl eller ytterligare en dl av någon av ovanstående mjöler
Blanda majsmjöl med salt och svartpeppar, panera tomaterna och stek dem i baconfettet. Majsmjöl. Stek baconet knaprigt i lite rapsolja, låt rinna ta upp baconet med hålslev och flytta över till hushållspapper och låt det rinna av
Stek upp baconet i småbitar i en panna. Vispa ihop resterande ingredienser och slå i en väl insmord långpanna(har själv den praktiska långpannan från IKEA) och fördela baconet jämnt över smeten
Skiva och stek bacon knaprigt. Lägg bacon (spara lite till garnering) och broccoli i nötformen. Servera med sallad, ädelostkräm och strö över resten av bacon och nötblandningen