4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Till det här receptet har jag använt frysta majskolvar, det går givetvis även använda färska. Bryn smöret i en stekpanna och lägg sedan i majskolvarna försiktigt och stek några minuter runt om, tillsätt sedan alla kryddor och stek vidare ca en minut
Koka majskolvarna i lättsaltat vatten. Blanda dem med hackad gräslök. 3 msk gräslök (finns färdigklippt i frysdisken). 3 färska majskolvar. 3 msk gräslök (finns färdigklippt i frysdisken). 3 färska majskolvar
körsbärstomatermoröttersparrisfärsk gul lökröd lökpurjolökfärsk vitlök (drog upp några färska vitlökar från landen, inte stora men sååå goda)gräslökolivoljasalt och pepparsmörSkiva alla grönsaker och lägg i ett foliepaket (dubbel folie)
Skär majskolvarna i tjocka skivor. Ta ut ur ugnen och toppa med gräslök. 2 st kokta majskolvar. 3 msk klippt gräslök. 2 st kokta majskolvar. 3 msk klippt gräslök
Ta ut ur ugnen och toppa med gräslök. 2 st majskolvar. 3 msk gräslök. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta majs och bacon i olja i en stekpanna på medelvärme tills de börjar få färg, cirka 5 minuter
gräslök. Öppna sedan upp paketen och garnera med räkorna och gräslöken. Om någon hörde lustiga ljud ifrån vår altan i lördags så var det bara jag och maken som stönade ikapp av vällust
Servera med potatissalladen, grönsallad och grillade majskolvar. Till detta gjorde jag en potatissallad med bland annat fetaost och gräslök, jag hittade en sås på bloggen Hallon & Blåbär som jag gjorde om till en potatissallad vilket blev väldigt lyckat
1 knippe gräslök. 1 knippe gräslök. Här kommer veckans recept från skövde nyheter. Bilder vill inte alls lägga sig i ordning idag, men håll till godo ändå
Toppa med gräslök vid servering. Gräslök till garnering. 2 majskolvar eller 100 g frysta majskorn. Salta och peppra kycklinglåren och bryn i panna tills de får fin färg